Wow. Først: TUSEN takk for responsen på denne nyåpna nettsida/bloggen. Sjukt gøy med hver eneste like og kommentar og fanbrev (Jepp, Caylee, meldinga di tolka jeg som fanbrev. Mitt aller første, faktisk). Overvelda. Tusen tusen takk! For dere som lurer – dette kommer nok aller mest til å fungere som en kontaktside for meg som fotograf og designspire, men jeg kommer også til å dele litt liv. Kanskje mest i bilder. Men så elsker jeg jo å skrive også. Så da blir ofte det som skulle være en kort, fin tekst til bildet, en stil. Så plutselig er jeg kanskje en skikkelig blogger også. Hvem vet. Men outfits… Det får dere ikke. Man skal aldri si aldri. Men joda, aldri.

2107_1078.jpg
Team Madagaskar 2016

På tirsdag kom jeg hjem fra en tre ukers reise på Madagaskar (Uteam sendt av Det norske misjonsselskap). Og i helga har jeg vært på debriefing med teamet. Vi har delt høydepunkter og nedturer, gleder og minner. Utrolig fint å samles med denne gjengen, allerede etter noen dager. Fantastiske folk!

1307_0687.jpg

Et av høydepunktene jeg delte med gjengen er knyttet til dette^ bildet. Andamoty, Mahajanga. Først etter å ha dratt 30 timer fra Norge til Madagaskar. Så etter å ha kjørt 12 timer i bil til Mahajana. Deretter etter ni timer i en ganske så liten båt med påhengsmotor, fant vi landsbyen Andamoty. Uten strøm og lys. Men med en utrolig varme og gjestfrihet. Jeg har alltid hatt en liten fotorelatert drøm om å komme et sted, helt uten strøm og kunstige lyskilder, med opphold og klarvær, så jeg kunne se en krystallklar stjernehimmel. Og den drømmen kunne jeg krysse av når vi kom til Andamoty. Så vakkert vet jeg ikke om jeg har sett skaperverket før. Så nært og så ekte. Og det samme var menneskene og maten vi fikk av dem – så nære og ekte. Slakting til hvert måltid omtrent, og damene som laget mat til oss, laget mat hele tiden mens vi var der. Utrolig gjestfrihet. Utrolig godt. Dette bildet viser noe av varmen, og noen av stjernene vi så i landsbyen.

1307_0671.jpg

Her fikk jeg også et fantastisk møte med hvordan misjon kan virke. Ved et besøk. Vise kjærlighet for hverandre. Føle slektskap fra et sted i verden, til et helt annet. En sang og en gitar. En fotballkamp. Eller et møte i kirka.

1307_0681.jpg

Utrolig takknemlig for hva Madagaskar har vist meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: